Novice

DOSEGLJIVE CENE TRAJNOSTNIH TISKARSKIH MATERIALOV

DOSEGLJIVE CENE TRAJNOSTNIH TISKARSKIH MATERIALOV

Spreminjajoči se svet nas spodbuja, da se vedno bolj zavedamo nujnosti trajnostnega ravnanja. V iskanju rešitev za varovanje našega planeta se tudi podjetja in organizacije osredotočajo na odgovornejše prakse. V tiskarstvu, kot pomembni industriji, ki lahko igra ključno vlogo pri zmanjševanju negativnega vpliva na okolje, lahko z uporabo alternativnih, recikliranih in reciklabilnih materialov dosežemo višjo raven trajnosti in učinkovitost ter tako prispevamo k ohranjanju našega planeta za prihodnje generacije.

Ena izmed najpomembnejših praks za trajnostno tiskanje je uporaba materialov iz obnovljivih virov. S tem zmanjšujemo pritisk na naravne ekosisteme in okolje ter hkrati zmanjšujemo naš ogljični odtis. Materiali, pridobljeni iz obnovljivih virov, nam omogočajo spodbujanje krožnega gospodarstva, saj lahko iz odpadnih materialov izdelamo nove proizvode, kar zmanjšuje količino odpadkov.

Sodobna tehnologija in inovativne rešitve omogočajo tiskanje z okolju prijaznejšimi barvami, ki ne vsebujejo škodljivih kemikalij. Poleg tega vpeljava digitalnega tiska in drugih naprednih tehnik zmanjšuje porabo materialov in energije ter omogoča bolj učinkovito uporabo virov.

Uporaba trajnostne embalaže kaže na družbeno in okoljsko odgovornost podjetij ter krepi njihovo blagovno znamko. Pomembno je, da se zavedamo, kako izbira materialov in embalaže lahko pozitivno vpliva na naše okolje ter obenem vpliva na finančni in družbeni uspeh podjetja.

Še nedavno je veljalo, da so trajnostni  materiali dražji od konvencionalnih. Vendar pa se s povečanim povpraševanjem po trajnostnih rešitvah na trgu pojavlja vedno več okolju prijaznih tiskarskih materialov po konkurenčnih cenah. S prehodom na trajnostne materiale podjetja ne le zmanjšujejo odpadke, ampak gradijo tudi temelje za bolj trajnostno prihodnost.

Naše podjetje si prizadeva ponuditi strankam trajnostne tiskarske rešitve, bodisi že razvite ali pa jih specifično razvijemo glede na njihove potrebe. Zavedamo se, da se vsak posameznik in organizacija razlikuje v svojih trajnostnih videnjih, zato je pomembno, da ponudimo prilagojene rešitve, ki pomagajo našim strankam doseči njihove okoljske cilje.

MEDEX je prvi izmed naših slovenskih kupcev, ki je za etikete izbral alternativni trajnostni material. Na trgovskih policah kupci ne boste opazili razlike med staro in novo etiketo, saj smo s polsijajnim videzom materiala uspeli zagotoviti enako kakovost odtisa na etiketi. Prilagamo primer etikete, izdelane iz certificiranega materiala rMC FSC, ki vsebuje 30% recikliranih virov in podlago iz recikliranih odpadnih podlag.

Tiskanje na okolju prijaznejše materiale je ključni korak k trajnostni prihodnosti. Naše podjetje se zaveda svoje vloge pri tem pomembnem izzivu in si prizadeva ponuditi strankam trajnostne rešitve, ki so prilagojene njihovim potrebam. Na trgu je na voljo širok izbor okolju prijaznih materialov, ki omogočajo odgovorno tiskanje brez kompromisov glede kakovosti. Z inovativnostjo in prilagajanjem tiskarskih procesov in končne embalaže lahko vsak od nas prispeva k zmanjševanju odpadkov in varovanju našega okolja za prihodnje generacije. Skupaj ustvarjamo bolj trajnostno prihodnost za vse.

 

 

Print
Seznam novic

Brezplačen posvet s strokovnjakom